Jetan talli
Tietoa tallista

Täällä Jetan tallilla me nautimme yhdessä liikkumisen ja harrastamisen ilosta. Tavoitteemme on luoda kaikille mukava harrastusympäristö ja ylläpitää ratsastajien sekä hevosten yleiskuntoa. Tuntitoiminnassamme pyrimme painottamaan ihmisen ja hevosen vuorovaikutusta. Toimintamme on suunnattu kaikentasoisille- ja ikäisille harrastajille, jotka arvostavat maalaistallin rauhaa ja yksilöllistä palvelua.

Panostamme turvallisuuteen, joka on tärkeä osa ratsastusharrastusta. Jokaisen ratsastajan tulee käyttää CE-hyväksyttyä turvakypärää. Kypärän voi ensin lainata tallilta, mutta jos ratsastaa aktiivisesti kannattaa hankkia oma. Ratsastuskengiksi sopii esimerkiksi tavalliset kumisaappaat, tai muut jalassa pysyvät kengät, joissa on pieni kanta. Sileäpohjainen kenkä voi luiskahtaa jalustimen läpi. Tallilta löytyy turvaliivejä lainaksi.

Tallilla pidetään valvottuja ratsastustunteja. Ratsastusta pidetään hauskana harrastuksena, eikä turhia paineita oteta. Ryhmäkoot ovat pienet, 3-6 ratsukkoa. Tunnit pidetään tilavalla, valaistulla ja aidatulla kentällä (koulu- ja estetunnit) ja maastossa säävarauksella. Tunnin kesto 60 min. Maastot ovat monipuoliset, hiekkateitä ja metsäpolkuja riittää. Mahdollisuuksia on tunnin lenkistä jopa neljän tunnin maastolenkkiin. Maastotunnit soveltuvat ratsastajille, joilla on jo perusasiat hyvin hallussa.

Hevoset ovat kaikki omia yksilöitä ja näin ollen pyrimme löytämään jokaiselle sopivan ratsun ja opettelemme ensin aina perusasiat ratsastajan omaksumaan tahtiin, josta on hyvä jatkaa turvallisesti eteenpäin. Kiinnitämme huomiota myös hevosmiestaitojen oppimiseen. Ratsastajille halutessaan opetetaan hevosen hoito ja satulointi ennen sekä jälkeen ratsastuksen.

Tallin hevoset ovat mukavia, luotettavia ja kilttejä. Jokainen on oma persoonansa ja niistä löytää varmasti helposti suosikkinsa. Tallin hevosista huomaa hyvin, että ne viihtyvät ja ovat onnellisia. Kaikki tallin hevoset ovat omia, vuokrapaikkoja ei ole.

Ratsastuksista ja tallin muusta toiminnasta vastaa tallin omistaja. Tallilla on vastuuvakuutukset ja hevoset ovat vakuutettuja. Ratsastajia ei ole vakuutettu tallin puolesta, vaan heidän tulee huolehtia itse omista vakuutuksistaan. Vakiratsastajille suositellaan liittymistä ratsastusseuraan.

Tervetuloa rentouttavan harrastuksen pariin!